Turisme

Maribo er en af Danmarks smukkeste og historisk mest velbevarede købsteder med en unik placering midt i Lollands hjerte

Maribo er en af Danmarks smukkeste og historisk mest velbevarende købstæder med en unik placering midt i Lollands hjerte. Den er kendt for sin smukke Domkirke der knejser sig over byens tage som et vartegn for den smukke gamle købstad, gamle ruiner, museer, rige kulturliv, musik/teater arrangementer, berømte danskere som Kaj Munk og Lonora Christine, for sin flotte golfbane og sine naturrigdomme.
Og så er Maribo nem at komme til med motorvej fra nord og syd lige til byporten.

Sommeroplevelser ud over det sædvanlige.
Den ene er en 8 km. lang tur i damp og røg med Maribo Museumsbane som er Danmarks ældste veteranjernbane. Tag turen mellem Maribo og Bandholm med lokomotiver og vogne fra dengang farmor var ung.
En anden oplevelse kan være en tur med udflugtsbåden Anemonen på Danmarks 8. største og mest ø-rige sø, omkranset af oldtidsminder, volde, herregårde og et enestådende fugle og planteliv.

Kun 5 km. fra Maribo ligger Knuthenborg Park og Safari, Nordeuropas største safaripark. Brølende tigre, knejsende giraffer, badende bøfler, zebraflokke, frysende næsehorn og aber i hundrede tal overgår fantasien. Du kan komme tæt på vilde dyrearter og se deres liv udfolde sig naturligt.
Parken har et væld af sjældne buske og træer – ikke mindst rhodondendronen, der blomster i foråret, eksotiske fugle og til overflod et legeland for børn og barnlige sjæle. Det er stedet, hvor hele familien samles om fælles oplevelser og indtryk.

Turistbureau: Visitlolland-falster

Se også overnatning

Sponsorer